Responsive web design

Hvad er responsive web design?

Du er sikkert vant til, at du kan tilgå hjemmesider fra din computer, din tablet eller din smartphone uden problemer. Hjemmesiderne tilpasser sig automatisk skærmens størrelse, så tekst, grafik, tabeller og menuer skaleres op eller ned, alt afhængig af hvilken enhed du bruger. Det sker automatisk, når hjemmesiderne anvender responsive web design, der er en måde at designe hjemmesider på, som specielt sigter mod at give den besøgende en optimal visuel oplevelse, uanset fra hvilken enhed han eller hun tilgår hjemmesiden. Det smarte ved responsive webdesign er, at du ikke lægger mærke til det. Det fungerer bare. Denne hjemmeside, som du kigger på lige nu, er for eksempel også lavet i et responsive web design.

Responsive, mobil version eller slet intet?

Et responsive design er ikke nødvendigt for alle. Hvis størstedelen af din hjemmesides besøgende tilgår din hjemmeside fra en bestemt type enhed, er der ikke grund til at bruge ressourcer på at indrette din hjemmeside med responsive design. På din Google Analytics konto kan du se, hvilke typer enheder dine besøgende anvender. Hvis du ikke allerede har en Google Analytics konto, er det en stor fordel at få en. Hvis dine besøgende spreder sig på flere typer enheder, kan det være en fordel at optimere din hjemmeside med responsive web design. Når de besøgende får en bedre oplevelse på din hjemmeside, er de mere tilbøjelige til at foretage et køb eller en tilmelding på din side samt til at besøge din side igen.

Du kan i stedet for responsive web design vælge at lave en rigtig mobil version af din hjemmeside. Forskellen på en mobil side og responsive web designet side er, at der på en mobil side ikke bare er ændret i designet, men også i sidens funktioner. Som oftest er det også forskellige filer, der styrer henholdsvis den mobile og den almindelige version af hjemmesiden. I et responsive web design er det de samme filer og det samme tema, der anvendes, uanset hvilken enhed man ser siden på. Her er der bare lidt ekstra design bag, der gør, at hjemmesiden vises bedre på mindre skærme.

Vi tilbyder

Vi tilbyder som udgangspunkt ikke et nyt design til din hjemmeside, men en ændring i det nuværende. Du har med andre ord allerede en hjemmeside, og vi hjælper dig med at tilrette dit design, så det kan vises på alle enheder. Vi kan selvfølgelig også lave et helt nyt design, der er responsive, hvis du ønsker det.